torstai 12. kesäkuuta 2014

Yläkerran aula ja portaat

Tässä ohimennen ollaan saatu lopullisesti valmiiksi yläkerran aula ja portaikko.


Muuriseinä oli aiemmin liilanharmaa, joka sitten maalattiin valkoiseksi. Tässä näkyy hieman Viljamin huoneeseen tehtyä väliseinää, johon Tatu löysi töistä hieman alakulmasta rikkoontuneen nelipeilisen oven, sattui olemaan juuri sopivan pieni meille. Peilin kehykset ovat alkujaan olleet vaaleansiniset ja peili on Ikeasta ostettu jo viisitoista vuotta sitten. Voisi melkein jo sanoa Ikea-antiikiksi. Kuntopyörä löytyi Vantaan Kierrätyskeskuksesta.


Aulan takaseinän maalasin vihreäksi, koska samaa vihreää teemaa löytyy myös eteisestä. josta laitoin kuvia aiemmin. Arkut ostettiin edelliseen kotiin Tarjoustalosta ja ne olivat ruskeat. Maalasin arkut kevyesti kalustemaalilla valkoisiksi ja sitten hioin tekstit ja leimat esiin. Työpöytä on tehty vanhasta ompelukoneen jalasta sekä kolmesta liimapuulevystä. Vielä täytyy etsiä parempi työtuoli tuon muovisen sijaan ja tietenkin toiveissa vanha pinnatuoli.


Sohva on Ikean Klippan ja tyynyihin olen itse tehnyt printit. Toisessa tyynyssä on poikani ajatus:

" mä, äiti omistan sun sydämen,
mut sä vaan pidät sitä."


  

Tässä tilassa onkin kaksi tehosteseinää. 

Tämä vanha puhelinpöytä saatiin kaupanpäälle kun ostettiin Tori.fi:n kautta antiikkisenkki wc:seen. Ruskean pöydän entisöin mustaksi Liberonin Kuultomaalilla ja viimeistely Liberonin Antiikkivahalla. Kyntteliköt olen itse tehnyt liimaamalla kahvikupit kalustemaalilla maalattuihin jalkoihin.
Spraymaalaaminen on yksi harrastuksistani. Tauluun lisäsin kellokoneiston ja viisarit ja näin siitä tuli seinäkello.

Ikean lasisia Vanandin kattovalaisimia tuli kaksi eri korkeuksille. Sopii meidän vanhahtavaan tyyliin loistavasti. Nää valaisimet oli mulle -rakkautta ensisilmäyksellä. 







Vihreä seinä on samalla sävyllä kuin aulan takaseinä
Osa oksista (ne joissa ei oo valoja) on metsästä ja maalattu spraymaaleilla

Portaikossa on mun tekemiä tauluja ja kelloja.

Seinämaali: Jälleen kerran Tikkurilan Joker muurissa perusvalkoinen, tehosteseinässä sävy TVT V444
Lattiat: Tikkurilan Parketti-Ässä Petsiin sävy TVT 5153 ja päälle kaksi kerrosta puolihimmeää Tikkurilan Parketti-Ässä Lattialakkaa
Kirjahyllytapetti: Rautiasta yli vuosi sitten ostettua Keskon kamppanjatapettia




Yläkerran wc:täkin uudistettiin ja ihan vain sen huonon valaistuksen takia:

Peilikaappi sai lähteä kokonaan ja vuosia sitten ostetulle peilille löytyi vihdoin paikka. Valaisin on oikeastaan ulkovalaisin, Cello Artist II Rautian mallistoa. Edellisen kodin wc.ssä ollut Ikean hyllykkö maalattiin mustasta valkoiseksi ja näin sekin löysi vihdoin paikkansa uudessa kodissamme. 


WC:n sisustuksen loppusilaus tekemälläni sanaristikko kellotaululla


Peräkammari ja kuisti ovat myös valokuvaamista vaille valmiita. Voin kertoa, että peräkammarin pelihuoneemme on varmasti yksi hienoimmista huoneista mitä olen ikinä tehnyt  ;) (ainakin omasta mielestäni)

Tänään tuleekin vuosi siitä kun menimme maistraatissa naimisiin, joten juhlimme sitä menemällä kolmestaan leffaan, aivan kuten vuosi sitten. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti